Volleybal PDF Afdrukken E-mail

 

Wie wil volleyballen kan op 2 avonden terecht in de Mauritshal.

Voor beide avonden geld dat nieuwe enthousiaste sporters altijd welkom zijn. Volleyballen in de Mauritshal betekent dat je dicht bij huis wekelijks aan je conditie kunt werken en tegelijk ook in contact komt met dorpsgenoten uit Noord- en Zuidwolde en enkele “stadjers”. Hoewel volleybal een teamsport is, maakt het recreatieve aspect het ook mogelijk om een training over te slaan als je niet wekelijks kunt komen.


Maandag 19:45 - 21:00 uur: Dames (volwassenen)

Op maandagavond van 19.45 tot 21.00 uur trainen er een aantal fanatieke dames. Het niveau is wisselend (men is nooit te oud om te leren). Gemiddeld zijn er 10 tot 12 dames bezig onder begeleiding van een trainer. De meeste trainingen beginnen met een “warming up” . Daarna is er aandacht voor techniek waarbij verschillende spelsituaties worden geoefend. De training wordt afgesloten met een wedstrijdje. De dames zouden geen dames zijn als er tussendoor niet wordt bijgepraat. Een aantal dames doen mee aan de competitie op recreatief nivo, waarbij soms goede resultaten worden gehaald, te zien aan het aantal bekers in de kast in de Mauritshal.


Maandag 21:00 - 22:30 uur: Heren (volwassenen)

De heren spelen geen competitie, maar spelen onder begeleiding van de trainer wedstrijdjes tegen elkaar. De heren zitten ook regelmatig even gezellig na, waarbij zowel de dorps- als wereldproblematiek aan de orde komt ;-) De hoeveelheid heren op de maandagavond is wisselend en omdat het leuker is om met meer mensen te spelen zijn er altijd mensen welkom op de training.


Dinsdag 20:00 - 21:15 uur: Gemengd (volwassenen)

Op de dinsdagavond is er van 20.00 tot 21.15 uur gemengd volleybal. Dan trainen dames en heren samen onder begeleiding van een trainer. Hoewel de nadruk meer op de gezelligheid ligt dan op de techniek zijn ze fanatiek. Iedereen is welkom om een keer mee te komen trainen.

De laatste maandagavond voor de kerstvakantie en de zomervakantie wordt er door de volleyballers van de maandag- en dinsdagavond een kleine competitie gespeeld, waarbij alle spelers worden gemengd. Tussendoor wordt er dan gezellig gegeten, gedronken en bijgepraat.


Handige links;
Uitslagen dames volleybal: http://competitie.nevobo.nl/noord-oost/vereniging/1181

NEVOBO: www.volleybal.nl


Meer informatie