Peuters en Kleuters PDF Afdrukken E-mail

 

Dit is een speciaal op peuters en kleuters gerichte les, waarbij kinderen vanaf 2 jaar t/m groep 2 van de basisschool lekker in beweging zijn in een veilige omgeving.


Lestijden

  • Vrijdag 15:30 - 16:30 uur (2-6 jaar)

* Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.


Kinderen van 2 jaar worden hierbij begeleid door een ouder/verzorger die bij de les aanwezig moet blijven. Vanaf 3 jaar is het de bedoeling dat de kinderen de les zelfstandig volgen, ouders kunnen dan in de hal of in de kleedkamer wachten. In individuele gevallen wordt afgeweken van de grens van 3 jaar, dit altijd in overleg met de meester.


Inhoud lessen

  • De kinderen leren klimmen en klauteren en ook samen spelen door middel van speciaal op peuters en kleuters gerichte groepsspelletjes of dansjes (Jan Huigen in de ton, kabouterdans). Spelenderwijs komen de kinderen in aanraking met de verschillende toestellen die in de gymzaal te vinden zijn.
  • Doel van de gymnastiek is om de kinderen te laten bewegen. Uitgangspunt is dat iedereen kan en mag meedoen. Tijdens de les worden eenvoudige oefeningen op turntoestellen gedaan, maar ook spel is belangrijk.
  • De lessen worden gegeven door Robin.

Meer informatie